12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Примката около Кирил Петков и Лена Бориславова се затяга

„Проучваме как Кирил Петков е прехвърлил на Мартин Драгулев участието си в 4 фирми, две фондации и сдружението „Да запазим Корал“, за да встъпи като министър без конфликти на интереси. Разглеждаме в детайли повече от 60 документа, всички подадени към Агенцията по вписванията с електронния подпис на Лена Бориславова в началото на месец май 2021 г.“ Това обявиха от сайта Бърд.бг.

„Навсякъде се откриват „сглобени“ PDF файлове с подписите на управителите и собствениците, които са привнесени като картинки – къде по-умело, къде съвсем грубо. Със сигурност казусът с „Да запазим Корал“ не е изолиран случай като техническо изпълнение. Почеркът е еднакъв навсякъде. Авторите са Лена, Русалена, Татяна, Никола, Красимир…“, загатват те, без да споменават фамилни имена.

„Оръдието на труда“ Konica Minolta C220 е използвано в почти всички комплекти от документи. Същото мултифункционално устройство е заснето в адвокатската кантора, където са работили авторите.

Документите на „Да запазим Корал“ са уникални с това, че управителят Атанас Русев не е давал съгласие да му бъде използван подписът. В един от файловете подписът му е видимо и грубо подправен. Очаквайте подробности след като приключим с обработката и анализа на данните от всички файлове“, завършват от сайта.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img