21.8 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

„Продължаваме промяната“ изключи министър Георги Гвоздейков


Георги Гвоздейков, министърът на транспорта в оставка и бъдещ такъв в служебния кабинет на Димитър Главчев е изключен от „Продължаваме промяната“. Причината е, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията.

Член. 8.1 гласи, че „членството в партията се прекратява при встъпване без предварително съгласие на Изпълнителния съвет в политическата длъжност на правителство, формирано от друга политическа партия, коалиция или в служебно правителство“.

Миналата събота (30 март) „Продължаваме промяната – Демократична България“ реши да не участва със свои представители в кабинета на Димитър Главчев, като имаше и официална позиция на обединението.

Георги Гвоздейков е член на „Продължаваме промяната“ от самото ѝ начало. Става депутат за първи път в 47-ото Народно събрание. От август 2022 г. до февруари 2023 г. ръководи „България Хели Мед Сървиз“. На 6 юни 2023 г. е избран за министър в кабинета на академик Николай Денков. Той бе и един от 11-те министри, които подадоха заявление, че не желаят да участват в кабинета на Мария Габриел с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

По-късно стана ясно, че трима от министрите в кабинета в оставка са информирали Николай Денков, че са приели номинации и за служебни от Димитър Главчев, преди да стане публично известно. Това са транспортният министър Георги Гвоздейков, земеделският Кирил Вътев и образователният Галин Цоков.

„С Калин Стоянов отдавна не сме говорили. Да, знаех, на всеки от тях съм казал какво мисля в личен разговор“, коментира Николай Денков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img