20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство

Втори ден продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство. От прессекретариата на държавния глава обявиха днешните срещи с представителите на опозицията.

От 9:30 часа се очакват консултациите с представители на парламентарната група на „Възраждане“, от 11:30 часа с представители на парламентарната група на „БСП за България“, а от 14:00 часа с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“.

Вчера на „Дондуков“ 2 се проведоха консултациите с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС.

ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ увериха, че диалогът между тях е конструктивен и поискаха повече време преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. От ДПС увериха президента, че ще продължат да бъдат стабилизиращ фактор и ще продължат с подкрепата за правителството при евентуална ротация.

В почивните дни двете формации започнаха преговорите за споразумение за съвместно управление и вчера увериха държавния глава в конструктивния разговор помежду им.

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа „за“. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.

 

Последни новини

- Реклама -