14.2 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Продават къщата на Мерилин Монро и Артър Милър

Имението на бившите съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е обявено за продажба. Според вестник „Ню Йорк Поуст“ цената на старинната мелничарска къща в нюйоркския квартал „Хемптън“ е 12,5 млн. долара.

За последен път имението е продадено през 2016 г., когато е оценено на 8,5 млн. долара. От някогашната работеща вятърна мелница е останала само фасада с платна. Вътре обаче има спалня и дневна с осмоъгълна форма.

Image

Основната сграда е построена през 1830 г. и заема площ от 120 кв.м. На трите ѝ етажа има спалня, кухня и баня. От агенцията за недвижими имоти отбелязват, че купувачът може да допълни комплекса с просторна къща, благодарение на двата хектара земя в имота.

Мерилин Монро често е отсядала там през 50-те години на миналия век, заедно с драматурга Артър Милър. На това уединено място филмовата звезда се криела от любопитните папараци.

Image

По онова време „Хемптън“ служи като „убежище“ на много знаменитости: в Спрингс живее експресионистичният художник Джаксън Полък, а в Саг Харбър – писателят Джон Стайнбек.

Последни новини

- Реклама -