11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Проф. Костадин Ангелов съди „Капитал“


Завеждам дело срещу „Капитал“ и работещия там автор Десислава Николова. Това съобщи проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър в последното правителство на Бойко Борисов в личния си профил във Facebook.

Ето какво заяви Костадин Ангелов:

„От три години срещу мен се води тенденциозна клеветническа кампания с цел да бъде умишлено и зловредно опетнено името ми. Да бъдат накърнени честта и достойнството ми. Да бъде съсипан авторитетът ми!

Срещу мен са написани десетки дописки в “Капитал“ от един и същ автор – Десислава Николова. Фиксацията ѝ е очевидна. Не съм търсен за позиция в десетките ѝ материали, а тезите ѝ мога да оборя с документи и факти.

Това трябва да спре. Длъжен съм да го направя, защото в противен случай тормозът ще продължи!

Затова завеждам дело срещу медията и автора на статиите.

Това няма да е „дело шамар“, а дело доказващо как един журналист системно нарушава етичния кодекс на българските медии и дело, в което фактите оборват клеветите.

Благодаря на стотиците приятели, които ме окуражиха и подкрепиха да прибегна до тази стъпка, за да се защитя!“

„Нито някога съм имал идея за покупка на преносими апарати за извънболнична помощ, нито съм стартирал такава процедура! Покупката на тези рентгени започна при Стойчо Кацаров. Това е истината“, казва Ангелов по повод едно от обвиненията срещу него в журналистически материал на „Капитал“.

Според Ангелов атаката срещу него е свързана с предстоящите избори. „Знам, че сме в предизборна кампания и разбирам, че особено в този период, всички от ГЕРБ ще сме лоши и зли за въпросното уж авторитетно издание“, посочва Костадин Ангелов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img