21.8 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

Прокуратурата няма да образува дело срещу директора на „Пирогов“

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров

Министерството на здравеопазването изпрати до медиите официално съобщение, свързано с отказа на прокуратурата да образува дело срещу директора на „Пирогов“ заради липса на данни за престъпление.

Във връзка с постъпило в Министерството на здравеопазването Постановление от Прокуратурата за отказ за образуване на наказателно производство, ви информираме, че:

„Постановлението за отказ от образуване на наказателно производство по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е на база извършена проверка на констатациите, съдържащи се в доклад на Звено „Вътрешен одит“ в Министерството на здравеопазването и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Мотивът за отказа е липсата на данни за престъпление“, се посочва в съобщението.

По-рано тази година Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) установи, че в УМБАЛСМ „Пирогов“ няма престъпление и корупционни практики, съобщиха от лечебното заведение. В съобщение до медиите от спешната болница се позовават на изводите от доклада от 93 страници, според които няма данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на щети.

В края на миналата година се разрази скандал между ръководството на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и министъра на здравеопазването в кабинета „Денков-Габриел“ проф. Христо Хинков. Тогава Хинков обяви, че „Пирогов“ е с над 30 милиона лева загуба, последва лично обяснение на изпълнителния директор д-р Валентин Димитров и протест на медици от болницата в подкрепа на директора. Проф. Хинков уволни д-р Димитров, но съдът спря процедурата по освобождаването му.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img