- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Прокуратурата погна шефа на Селскостопанската академия заради соларен парк

Председателят на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов и заместник-директорът на Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията Венета Кръстева са обвинени, че незаконосъобразно понижавали категорията на земеделски земи. Това съобщиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение през юни миналата година те извършили длъжностни престъпления, като по този начин била набавена и имотна облага.

Длъжностните нарушения се състоят в незаконосъобразно понижаване на категорията на земеделски земи, за да се даде възможност на трети лица да изградят соларни инсталации на нея.

Досъдебното производство е образувано в края на август след проверка от антикорупционната комисия. От там докладвали в прокуратурата, че има данни за извършени престъпления от общ характер.

По този повод вчера е имало редица претърсвания и изземвания в София, Сливен, Стара Загора, Бяла, Кърджали, Момчилград и Хасково, разпитани са множество свидетели, които възпроизвеждат факти и обстоятелства, интересуващи предмета на доказване.

Разрешенията за извършване на претърсвания и изземвания са дадени предварително от съдия за над тридесет жилища, моторни превозни средства и държавни институции, сред които община и областна дирекция по земеделието.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -