30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Прокуратурата с шокиращи подробности за убиеца на Ферарио Спасов

Начо Пантелеев от Лясковец, който помете автомобила на Ферарио Спасов е направил 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата.

„Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта“, заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Според Валентин Вълков при фаталния инцидент „не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците. Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата – шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч – излизайки от едно населено място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън споменатите нарушения. А само за ден има 11 констатирани нарушения с фрапиращи скорости – над 100 км/ч, включително в населени места“, обясниха от обвинението.

Проверяват откъде са скъпите коли на обвинения за катастрофата с Ферарио Спасов

„Очаква се насрочване на разпоредително заседание в следващия един месец. Панталеев ще бъде задържан, ако съдът прецени. Той не е нарушил мярката „подписка“, която му е наложена, откакто е с отнета шофьорска книжка. Възможно е съдебното производство да приключи и за един ден“, допълни Вълков.

Припомняме, че Ферарио Спасов загина в катастрофа през ноември 2023 година. Трагедията се разиграва след мача от Северозападната Трета лига между „Локомотив“ (Горна Оряховица) и предвождания от Спасов „Дунав“ (Лом), който завърши 3:1 за „железничарите“.

Известният треньор е пътувал с личния си автомобил в посока Ловеч, когато край великотърновското село Шереметя към 17:00 часа е ударен от автомобил, който се е движи със 150 км/час и навлиза в насрещното платно.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини