- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Проруски хакери с атака срещу Белгия

Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска атака, за която отговорност е поела проруската група „NoName057“, съобщиха местни медии. Временно вчера са били свалени страниците на Двореца, на министър-председателя и на Сената на Федералния парламент.

В публикувано от хакерите съобщение се пояснява, че тези действия са в отговор на решението на белгийските власти да предоставят на Украйна от 2025 г. изтребители Ф-16, както и да предадат на Киев приходите от данъка върху лихвите от запорираното в страната руско имущество. Белгийският премиер Александер де Кро обяви намеренията за допълнителна подкрепа за Украйна в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски по-рано тази седмица в Брюксел.

Представител на белгийските служби за сигурност е пояснил, че подобни действия зачестяват при геополитически събития. Уточнява се, че в случая сайтовете са били блокирани с изпращането на прекомерен брой заявки за достъп (DDoS). Допълва се, че не са били изтеглени чувствителни данни и работата на сайтовете е възстановена.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -