16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Протест: Студенти се правят на животновъди пред Министерство на земеделието

Възпитаникът на милиционерското висше училище и настоящ олигарх на млекопроизводителите Димитър Зоров е в дъното на протест, който днес се организира срещу земеделския министър Кирил Вътев, показва репортерска проверка на „Филтър“.

 

Димитър Зоров успешно заема завоите в политиката и сега е в кръга на президентския секретар Николай Копринков. Най-чудното е, че повечето олигарси у нас са милиционери по образование

Мултимилионерът от европейски пари и субсидии, който дълги години води ултралуксозен живот, освен че е сред най-крупните усвоители на средства по различни програми и живее твърде охолно на гърба на европейските данъкоплатци, има огромни амбиции негови хора да управляват процесите в Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. Както дълго време това се случваше, докато неговият съсед по вила в Пефкохори, Халкидики Румен Порожанов дърпаше конците. Отакакто начело на ведомството е Кирил Вътев – доказан производител и човек от бранша, който знае всички хватки и непочтени игри на някои от колегите си, Зоров не може да си намери място. Пред провал са част от схемите му за трупане на нови милиони, които се влагат за скъпи имоти в Гърция и свръхмощни автомобили като последния модел BMWi7 – бижу, струващо четвърт милион.

Зоров бил готов да използва всички средства, за да се смени настоящия управленски екип в земеделското ведомство. Така, поради липса на земеделци и животновъди, днес срещу Кирил Вътев ще протестират хора от приятелския кръг на олигарха, както и студенти. Това става ясно от чат между Димитър Зоров, неговия човек Данчо, известен с прозвището си Бабака и Алкин. Тримата се уговарят кои ще присъстват на протеста. Може да се предполага, че студентите, които имат отношение към „тежненията“ на животновъдите, ще си помогнат за високите наеми и високата издръжка на живота в столицата. За това се е погрижил лично Данчо Бабака, става ясно от чата.

Зоров от месеци шантажира ръководството на министерството, парадирайки с връзките си в средите на ГЕРБ и ДПС. Последното се оказва кьорфишек, защото истинските покровители на родения в Своге олигарх са хора от кръга около президента Румен Радев, начело с бившия спортен министър Весела Лечева, мъжа до нея Сотир Ушев, секретара на държавния глава и таен ковчежник Николай Копринков и почетният консул на Руската Федерация в Пловдив, гражданин на Русия и България и масон от световнонепризната масонска ложа „Слънце Ориент“ Георги Гергов.

Долче вита: Преди време тази папарашка снимкас Весела Лечева, Сотир Ушев и Димитър Зоров от заведение „Мамалука“ в Халкидики бе публикувана в сайта „Афера“. Заради фотографията Зоров вдигнал нечуван скандал, твърдят колеги от сайта

„Време е да слязат на земята, да спрат да ламтят, а да си вдигнат производителността“, заявява по повод поредния опит да бъде шантажирано Министерството на земеделието и храните Кирил Вътев, уверявайки, че плащанията към бранша на животновъдите се извършват ритмично. Оказва се, че за най-големия „борец“ за правата на животновъдите Димитър Зоров всичко се изчерпва с едни милиони, които му осигуряват битовия лукс, скъпите автомобили, имотите в Гърция и яхтите. Съпредседателят на Националния съюз на говедовъдите и собственик на мандра няма как да обясни на хилядите отрудени животновъди у нас как се постига такъв лукс. С рекет и шантаж, ще отговорят хора от бранша.

 

 

Последни новини

- Реклама -