5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Проучване доказа: Поколението Z е кошмар – забравят да се явят на работа и закъсняват

„Кошмар“ е думата, с която големите американски компании описват работата си с членове на поколението Z.

Според разочаровани работодатели мнозина от родените през новия век едва успяват да преминат през интервю, не вдигат телефоните си и дори напълно забравят за новата си месторабота още в първия ден, в който трябва да се явят в офиса, пише The Telegraph.

38-годишният Джеймс Макнийл е отговарял за продажбите във фирма в музикалния бизнес и често получавал кандидатури за работа от хора на около 20-годишна възраст.

„Викахме на интервюта хора от генерация Z, но те или не се появяваха, или закъсняваха. Ако пък случайно дойдеха навреме, се оказваха крайно неподготвени. Те не знаеха нищо за това, което ще правят. Буквално нямаха представа защо са там“, казва мъжът, който сега управлява компания за лизинг на автомобили.
37-годишната директорка на маркетинг фирма Джейд Арнел напълно споделя разочарованието на Макнийл от поколението на новия век. Тя избягва да прави обобщения, защото един от най-добрите ѝ служители е представител на същата генерация. Казва обаче, че ѝ се наложило да уволни четирима млади служители, защото били „ненадеждни“.

Поколението Z (също известно като зуумъри) е демографската генерация, която следва Милениалите (Поколение Y) и предхожда Алфа. Според изследователи то включва родените от средата на 90-те години на XX век до началото на 10-те години на XXI век.
Източник:The Telegraph

Последни новини

- Реклама -