20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Проверяват дали полицаи са пазили „Осемте джуджета“

Във връзка с разпространени снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка, съобщиха от МВР.

Повод за изявлението са твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета“, че със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“.

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода  от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до „Антикорупционен фонд“, подписан от Рашков.

Последни новини

- Реклама -