20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Путин изпрати спецчастите на Кадиров в Белгород, за да помогнат при създаването на „буферна зона“


Специални сили от Чечения са изпратени в руския регион Белгород, за да помогнат на руските войници да създадат „буферна зона“, съобщиха държавните медии в Руската федерация във вторник.

По-рано руснаците се похвалиха със значителен напредък в посока Харков, но той беше спрян от въоръжените сили на Украйна, след като украинските войски получиха боеприпаси от съюзниците. „Ахмат“, страховитите чеченски войски са изпратени „в най-важния район“ на т. нар. спецоперация, в посока Харков, съобщава един от ръководителите на военната група.

През последните седмици руските сили се опитват да пробият фронтовата линия в района на границата с Русия в опит да обкръжат втория по големина град в Украйна Харков. В опит да пробие украинските отбранителни линии, армията на Путин почти напълно унищожи града само на няколко километра от руската граница.

Основните направления на руското настъпление в района на Харков са насочени към градовете Липци и Волчанск. Те все още са под украински контрол, въпреки че боевете се водят по улиците.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини