6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Путин към жените: Раждайте рано

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руските жени по случай Международния ден на жената. Путин заяви, че най-важното за една жена е семейството, както и „неуморната грижа за децата, тяхното здраве, образование, стремежът да ги възпитаме така, че да израснат достойни, успешни хора“.

Путин призова деца да се раждат рано, за да се осигури увеличаване на населението на Русия. През октомври 2023 г. Министерството на здравеопазването затегна разпространението на лекарства за аборти. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко нарече „порочна практика“ жените да преследват кариера, като отлагат раждането на деца за по-късно.

Според него смисълът и същността на семейството е „продължението на рода, историята на всяко семейство и на нашата страна. Владимир Путин увери, че интересите на семейството в Русия сега са „абсолютен приоритет“ и обеща, че властите ще направят всичко възможно многодетните и младите семейства „да почувстват грижата и помощта на държавата“. Той също така благодари на жените в зоната на военната операция в Украйна.

„Вие, скъпи жени, сте способни да преобразите света със своята красота, мъдрост и духовна щедрост, но преди всичко благодарение на най-големия дар, който природата ви е дала – раждането на деца. Майчинството е невероятната съдба за жените“, каза президентът във видеопослание.

 

Последни новини

- Реклама -