27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Путин назначи Сергей Шойгу за координатор по развитието на военно-промишления комплекс

Президентът на Русия Владимир Путин назначи секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу за координатор по развитието на военно-промишления комплекс.

„Тъй като проблемите са толкова разнообразни, трябва да се погрижим за рентабилността на производството, трябва да гарантираме, че Министерството на отбраната получава правилната техника, имаме нужда от независим координатор за цялата тази дейност, е заявил Путин на среща с членове на правителството, на която е участвал чрез видеоконферентна връзка.

Владимир Путин смени Сергей Шойгу с Андрей Белоусов като министър на отбраната на 12 май, премествайки Шойгу на поста секретар на Съвета за сигурност на мястото на Николай Патрушев.

Според Института за Изучаване на войната тези размествания на високо ниво след президентските избори в Русия подсказват, че Путин предприема големи стъпки към мобилизиране на руската икономика и отбранителна индустриална база, за да поддържа продължителна война в Украйна и в крайна сметка да се подготви за бъдеща конфронтация с НАТО.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини