13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радев избра Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер


Държавният глава Румен Радев определя председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от Президентството.

Главчев беше депутат от ГЕРБ в шест парламента, а през 2017 г. за няколко месеца – и председател на 44-ото Народно събрание. През юли 2023 г. беше избран от 49-тото НС за председател на Сметната палата
От 14.00 часа в събота държавният глава ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

По-рано днес Радев проведе консултации със служителите, които съгласно най-новите промени в конституцията могат да заемат поста на служебен министър-председател. Разговорите обаче завършиха без ясен резултат кой може да поеме поста служебен премиер.

Новината, че президентът се кани да назначи Главчев за служебен премиер, идва ден след като лидерът на ГЕРБ изрично го помоли, чрез медиите, да не го прави:
„Просто цялата кампания ще мине все едно ние управляваме. Ние управляваме, след като сме спечелили избори, а не да сме втори, трети или пети и да искаме да управляваме цялата държава“, коментира Борисов в четвъртък.

Последни новини

- Реклама -