20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радев обяви началото на консултациите за съставяне на новия кабинет (ОБНОВЕНА)

 

Президентът Румен Радев обяви старта на консултациите с парламентарните партии, преди да връчи първия проучвателен мандат за състав на нов кабинет. Утре на „Дондуков“ 2 първи влизат ГЕРБ-СДС.

Веднага след тях са „Продължаваме промяната – Демократична България“, предаде България Он Еър. Кръгът консултации ще приключи само за два дни.

Папката отива в ръцете на ГЕРБ, а дали те ще я върнат с изпълнен мандат, ще зависи от това ще се стигне ли до поредния компромис между тях и „Продължаваме промяната“. Часове преди да обяви старта на консултациите, президентът коментира политическата криза, задавайки риторични въпроси.

В съответствие с чл. 99, ал. 1 от Конституцията държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция.

На 11 март (понеделник) на „Дондуков“ 2 президентът ще приеме: от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“; от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

На 12 март (вторник) държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа; представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.

Борисов хвърли тежко обвинение към ПП-ДБ. Ще има ли преговори? В тая връзка Радев попита дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си вдигат залозите за предстоящо удължаване на съвместното управление и дали мобилизират избирателите си за нови избори.

Последни новини

- Реклама -