27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Радев: Отказът от защита на националния интерес води неизбежно до личностна и партийна делегитимация


Ще спрем да ходим толкова често на избори, когато партиите започват да управляват трайно по волята на гражданите. Това каза президентът Румен Радев след като упражни правото си на глас.

По думите му кога, при какви условия и как ще се състави правителство, зависи от партиите. „Българските политици, макар и по трудния начин, дано са научили тежкия урок да поставят обществените интереси пред своите и тези на партията. Това е гаранция за стабилно управление. Отказът от защита на националния интерес води неизбежно до личностна и партийна делегитимация“, посочи още президентът.

Държавният глава избра да гласува с машина.

Според него машинното гласуване е една бариера срещу основния проблем в нашата система – недействителните бюлетини“. „На всеки избор партийни оракули плашат с партия на президента, за да могат да си сглобят по-добре собствената сглобка“, допълни Радев.

Държавният глава заяви, че лозунгите за това, че се създава президентска партия се използват от партийните лидери, които искат „по-добре да сглобят собствената си сглобка“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини