10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радев остро атакува управляващите


Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам конкретни тълкувания, защото самите партии мълчат. Но те имаха девет месеца, през които беше ясна датата на оставката. През тези месеци те разпределяха и власт и ресурси. Сега всякакви прояви на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората. Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. Първо ще говоря с партиите. Това каза президентът Румен Радев.

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата Радев коментира: „Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантският натиск е овладян“.

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар – световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

Източник: БНТ

Последни новини

- Реклама -