10.8 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радев: Ще изпълня Конституцията


Бъдете сигурни, че както съм казвал, ще изпълня Конституцията. Ще проведа консултации при мен, след това ще връча мандат на първата политическа сила – ГЕРБ за съставяне на правителство.

Това заяви президентът Румен Радев по повод предстоящата ротация и споровете между партньорите за поста на външния министър.

„Устойчивост в политиката може да се гради само ако тя почива на ясно принципи и ценности. Но прекалено големи компромиси, води до резултати, които не са в полза на българските граждани“, допълни президентът.

„Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори. Но това, което остава като впечатление в българските граждани, покрай всички тези дрязги, че няма значение как са разпределени министерските кресла. Решенията се взимат от други хора на друго място“, каза още Радев.

Президентът коментира и актуалния въпрос с убийството Мартин Божанов – Нотариуса

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов и разплитането на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Това коментира пред журналисти в Банско президентът Румен Радев.

„Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо заради това продължи варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността“, подчерта Румен Радев.

Последни новини

- Реклама -