11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Радев: Във време на войни не трябва да свикваме с неглижирането на армията

В Деня на храбростта и на българската армия, президентът Румен Радев заяви, че не трябва да свикваме с честата смяна на правителства и парламент, както и с кризите и несигурността, и неглижирането на българската армия

„Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, така че да градим адекватни отбранителни способности. Хората да виждат в армията надежден щит за своята сигурност в рамките на колективната отбрана“, коментира Радев пред журналисти.

„В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия, където процесите по модернизация се движат мудно. Помните, че ми отне свикването на няколко последователни консултативни съвета за национална сигурност, за да се задвижи процесът по модернизация. На настоящия парламент му отне почти година, за да приеме разработената от служебното правителство на Гълъб Донев инвестиционна програма за модернизация“.

„Отдавна апелирам за аварийни мерки заради тревожния отлив от българската армия“, подчерта държавния глава.

Военният министър: Ако догодина има парад, ще видим да летят и първите F-16

Президентът поздрави партиите, че са взели решение за повишаване на заплатите на военните.

„Войската ни винаги е била стожер на държавността. Днес българите отдават заслужена почит на воините. Напоследък някак започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламент, както и с кризите и несигурността, неглижирането на българската армия“, допълни той.

„Имах сериозен разговор с Димитър Главчев по време на назначаването му и честните избори са водещ критерий за работата на служебния кабинет. Очаквам правителството и ЦИК да организират честни избори, в това число и пресичане на купения и корпоративен вот“, добави Радев.

„Бързото законодателство невинаги води до желания резултат“, подчерта президентът по отношение на промените в Закона за хазарта.

Припомняме, че по-рано вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти промените в Закона за хазарта: „Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img