6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радостин Василев напада с юмруци Искрен Митев в парламента

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Искрен Митев и бившият му колега Радостин Василев, който напусна формацията миналата година, се сбиха в парламента. За това съобщи „24 часа“. Случката е останала извън обхвата на телевизионните камери.

До физическия сблъсък се е стигнало по време на парламентарния контрол, когато депутатът от БСП Борислав Гуцанов задава въпрос на премиера Николай Денков. Митев и съпартиецът му Настимир Ананиев са излизали от залата през врата, която се пада зад председателската трибуна, когато в този момент Василев е поискал да зададе втори въпрос към премиера.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков му е отвърнал, че като независим депутат има право само на един въпрос. В този момент обаче минаващият наблизо Искрен Митев му подвикнал нещо, след което Радостин Василев го нападнал. Изданието посочва, че Василев успял два пъти да удари с юмрук Митев, преди да бъдат разтървани.

Според Митев обаче Василев му посегнал два пъти, но не е успял да го удари, тъй като квесторите и Настимир Ананиев го спрели.

Случката беше потвърдена и от Радостин Василев, който пред журналисти в парламента каза, че след като Желязков му е отказал втори въпрос, Искрен Митев се е провикнал, че предателите имат право само на един въпрос. Василев твърди, че Митев го е ударил с рамо, когато са се разминавали, и затова се е наложило той да „му разроши леко перчема“. Независимият депутат отрича да е удрял Митев.

„Не искам да комуникирам с него по никакъв начин, но той постоянно си търси изява. Има психически проблеми това момче и трябва да си го изкара на някого“, коментира Василев и добави, че колегата му може да е натрупал обида и агресия, но не това е начинът да търси саморазправа с мен.

Сблъсъкът бе коментиран и от съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, който нарече случилото се „признак на простащина от страна на Радостин Василев“.

„Когато човек не му стигат думите, прибягва до този тип недопустими неща. Мисля, че ще има наказание от председателя на Народното събрание. Това е недопустимо. Никога няма повод за замахване към друг народен представител“, коментира Петков.

Последни новини

- Реклама -