- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радостин Василев се кандидатира за кмет на София

Вечният отцепник Радостин Василев, напуснал първо „Има такъв народ“, а след това и „Продължаваме промяната“, си намери ново начинание. Независимият депутат се кандидатира за кмет на София, обяви той на пресконференция в БТА.

Издигнат е от инициативен комитет. Василев лансира и своето мото – „Не на ГЕРБ и ДС в София“. В средата на миналата година той създаде и гражданското движение „Гражданско движение Силна България“. От думите му днес стана ясно, че учредяването на партията му ще бъде в навечерието на местните избори – на 22 октомври в София. Партията му ще се казва „МЕЧ“ – „Морал, единство, чест“.

Василев определи партията си като „проорбански проект“. От думите му стана ясно, че формацията му ще е за членството на България в ЕС, но „против търсенето на врагове там, където ги няма“.

Радостин Василев изтъкна и приоритетите си за столицата, сред които са: бюджетът и борбата с корупцията; подобряване на сигурността; инфраструктура, транспорт и паркиране; анализ на ситуацията в Топлофикация София и Софийска вода; увеличаване на местата в детските градини, изграждане на детска болница и реновиране на училищата; спорт, паркове, места за отдих; култура, премахване на графити и възстановяване на фасадите; администрация за гражданите и социални дейности.

Вчера беше първото заседание по делото срещу Радостин Василев за принуда на депутатката от ИТН Христинка Иванова, от която искаше да напусне групата на Слави Трифонов. В съдебната зала той заяви, че ще участва на местните избори, но не уточни дали той самият ще е кандидат.

В края на май тази година Радостин Василев се отцепи от групата на ПП. Това се случи след като разпространи запис от Националния съвет на партията. Събитията се развиха непосредствено след като Иван Гешев поиска имунитета на депутата заради казуса с Христинка Иванова.

Първото отцепване на депутата от парламентарна група е от лятото на 2022 г., когато напусна редиците на „Има такъв народ“. Той обяви решението си след като Слави Трифонов напусна коалицията зад кабинета „Петков“. След това Василев се включи в листите на ПП, но като гражданска квота.

 

Снимка: БГНЕС/Люба Филипова

- Реклама -

Последни новини