28.8 C
София
събота, 13 юли 2024 г.

Рамадан Аталай: Централният съвет ще реши съдбата на Пеевски

„Всеки човек може да изрази мнение за позицията си, но когато се съберат колективните органи и всеки вземе отношение, смятам, че при едно гласуване, което ще вземе Централният съвет, тогава вече, ако Централният съвет вземе решение, че Пеевски не е прав… Той и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени“. Това заяви Рамадан Аталай на влизане в парламента по отношение на отказа на Пеевски да подаде оставка.

„Решението на Централния съвет е решение. Ако разбира се му отнемат възможността да бъде председател на партията – това не е сваляне. Представете си, че може да остане член на ДПС“.

Каза, че наистина се артикулира този израз – разцепление, разцепление, разцепление. „Тези, които сме тръгнали с идеите на ДПС, ако се окажем ние отцепниците, вие как си представяте Ахмед Доган да се отцепи от ДПС?“

Малко преди писмото на почетния председател се заговори, че Рамадан Аталай облъчва Доган, за да получи зам.-председателския пост. Това заяви журналистът Илхан Андай по NOVA NEWS преди дни.

„Аталай и Доган са особено близки, а депутатът иска да е зам.-председател, да бъде фактор. Пеевски казва, че това не може да се случи, защото е сред „слабаците“ на изборите. Рамадан Аталай е врял и кипял, той е получил всички облаги като висш функционер на ДПС. Така неговите хора реагират и започват да облъчват местните структури да подкрепят Ахмед Доган, защото Пеевски щял да му измъкне партията“, обясни Андай.

От своя страна Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент отпреди 1989 г., посочи, че ДПС не е същата партия като преди. „От 2022 г. формацията има много проблеми. Конфликтът е между Пеевски и Аталай, който е част от т.нар. дерибеи. Съпредседателят на ДПС ясно, заяви, че не обявява война на Доган.“

От писмото на Доган вчера обаче личи, че войната е обявена.

Рамадан Аталай бе един от изключените от ПГ на ДПС от Делян Пеевски.

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини