13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Разбиха наркобанда във Врачанско

Престъпна група за разпространение на наркотици във Врачанско бе разбита след проведена мащабна специализирана полицейска операция. Извършени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на градовете Враца и Криводол.

При акцията ченгетата са проверявали адреси и автомобили. Открити са множество предмети и парични средства, имащи отношение към предмета на делото. Издирени, установени и разпитани са множество лица.

На този етап е установено, че през периода от 2020 година до 25 януари във Враца и други населени места на територията на областта е била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Събрани са достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като „чай за пушене“ и „билка“, както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на областта.

Установена е пряка съпричастност към престъпната дейност на десет души. Те са привлечени в качеството си на обвиняеми. Осем от тях са задържани за 72 часа, като предстои да им бъде поискан постоянен арест. Другите двама са с мерки „подписка“.

Последни новини

- Реклама -