31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Разпада ли се коалицията ПП-ДБ, отговорът на Денков


„Ние ще бъдем опозиция. Трети мандат не сме обсъждали, защото не е коректно сега да се обсъжда – имаме първи, втори мандат и трябва да се направи всичко възможно те да се реализират“, заяви Денков.

Попитан дали ПП-ДБ е готова да върне жеста, като подкрепи едно правителство на ГЕРБ-СДС, той коментира: „Жестът, с който той ни проваля два пъти правителство, това ли е жестът. Ние нищо не дължим на господин Борисов. Това, което той дължи, е пред българския народ да състави правителство, след като два пъти го е свалял“.

Лидерът на парламентарната група на ПП-ДБ бе категоричен, че в голямата коалиция няма разцепление. Той увери, че трите партии са провели обсъждания след изборите и са единни в това какво трябва да се направи занапред.

Денков определи заявката на Борисов за проевропейско правителство като „етикет“: „Това, което означава истинско правителство, е с ясни приоритети, ясна програма, ясни задачи, за които се търси саългасие. Може ли да ми покажете какво е показал ГЕРБ до този момент в това отношение?“.

Божидар Божанов бе попитан дали ПГ на ПП-ДБ смята, че трябва да бъдат направени промени в Избирателния кодекс с цял реформирането на избирателната система, каквито заявки даде днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това е „начин за скриване на основния дефицит, който е върховенството на правото“.

Ген. Атанас Атанасов отказа да коментира откъде има информацията за снайперистите, които пазят Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини