19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Разпитаха Кирил Петков за катастрофата

Остава тежко състоянието на жената, която пострада при катастрофата край Аксаково, с автомобила на НСО, в който пътуваше и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков. Тя е настанена в болница „Света Анна“ във Варна с множество травми.  Мъжът на ранената загина при инцидента.

Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има загинал (ОБНОВЕНА)

От пресцентъра на ПП съобщиха, че катастрофата е причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. За инцидента е образувано е досъдебно производство. Разследването се води от Военна прокуратура – Сливен, тъй като шофьорът е служител на НСО.

„Образувано е досъдебно производство по случая. Извършени са всички необходими първоначални действия, оглед на местопроизшествията и разпит“, каза в предаването „Тази сутрин“ полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Военна прокуратура-Сливен.

„Предмет на разследването е какви са извършените нарушение на Закона за движение по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, защото ще бъде спекулация. Целта на разследването е да се установи виновно поведение на единия или на другия водач, или и на двамата“, добави полк. Тинев.

„Ще бъде установено с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат възложени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички детайли“, обясни прокурорът.

„Извършени са разпити. Има следствена тайна, както е известно. Всичко ще бъде детайлно проучено. Разследването ще бъде обективно. Към момента не можем да се произнесем по въпроса за вината. Прокуратурата е независима от политически игри и изявления. Защо Кирил Петков е пътувал с охрана на НСО – не мога да отговоря. Трябва да бъде установено в хода на разследването. Няма необходимост прокуратурата да се замесва в предизборни спекулации“, добави той.

Автомобилът на НСО се е движел от Добрич към Варна. Малко преди да влезе в Аксаково, от второстепенен път излязъл друг лек автомобил, не спрял на знак „Стоп“ и се блъснал в колата на НСО, гласи първоначалната версия. Ограничението на скоростта на мястото на инцидента е 90 километра в час.

Предстои да се изясни с каква скорост се е движел автомобилът на НСО. В колата са пътували 4 души, сред които Кирил Петков и пиарът му Найо Тицин. Всички те вече са разпитани.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини