11.5 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Разпознаха двама от убийците на Къро

Полицията в Южна Африка идентифицира двама мъже, заподозрени за убийството на Красимир Каменов – Къро.

Снимките им, направени с охранителни камери, днес бяха разпространени с молба към гражданите да ги разпознаят и да помогнат за залавяне на двамата и техните съучастници.

Къро, жена му Гергана, техният семеен бодигард Деян Генов и детегледачката им Слава Сергиева бяха застреляни от маскирани бандити на 25 май м.г. в луксозното имение на Каменов в квартал „Константия“ на Кейптаун. Още тогава се разбра, че целта на убийството не е била грабеж, къщата е била претърсена и килърите взели от сейфа документи на Къро.

Една от версиите, която досега не е опровергана, гласи, че въпросните документи са свързани с изчезналата през 2017 г. криптокралица Ружа Игнатова. Имаше дори и твърдения, че Къро преговарял тайно с властите в САЩ за гаранции, за да им съобщи къде е скривалището на измамничката с криптовалутата „OneCoin”, но куршумите изпреварили сделката. Ружа е сред 10-те най-издирвани престъпници от ФБР и вече седма година остава в неизвестност.

Говорителят на полицията Анелисиве Маняна посочи, че двамата заподозрени са шофирали бял автомобил, който е бил на мястото на убийството. По информация от разследването бандата е била от общо шестима души, които били забелязани да бягат от мястото на престъплението със син „Хюндай“ и с бял „Фолксваген Голф“ GTI. Впоследствие двамата мъже са били снимани да шофират същия „Голф“, както и друг бял „Фолксваген Пасат“.

През март 2023 г. – два месеца преди разстрела в ЮАР, Къро беше задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов – Любо Полицая, който въртял у нас нелегалните му цехове за менте цигари.

 

 

 

Последни новини

- Реклама -