27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Развеждат ли се Джей Ло и Бен Афлек?


Дженифър Лопес и Без Афлек са на път да се разведат само две години след като се ожениха – това е най-коментираната светска тема в света през последните дни. Всичко започна преди около две седмици, когато в чуждестранни медии излязоха първите информации, че бракът на певицата и актьорът е в криза.

В публикациите се уточнява, че двамата не са забелязвани заедно от близо два месеца, а освен това се появяват сами на различни светски събития. Медийната истерия започва малко след бляскавата Met Gala в Ню Йорк, където Джей Ло е сред най-бляскавите дами. С всеки изминал ден след това се появяват нови и нови твърдения за отношенията на звездите, като усилено се тиражира версията, че те вече не живеят заедно – Афлек се е изнесъл от семейния дом, за да си дадат почивка и да обмислят какво да правят.

Не след дълго семейството се появява заедно на училищен спектакъл на 15-годишната дъщеря на Бен – Серафина. Певицата и актьорът идват поотделно на празненството, но си тръгват заедно. Освен това още не са свалили брачните си халки. След това двамата са снимани заедно в кола, усмихвайки се на фотографа. Въпреки това слуховете не спират. Още повече че говорителите на нито един от двамата не коментират темата, а и семейството до момента запазва пълно мълчание.

Авторитетни чуждестранни медии пишат, че различни източници от актьорските и музикалните среди потвърждават, че Бен и Дженифър преминават през труден момент във връзката си. Помежду им наистина има напрежение, което обаче те се опитват да преодолеят. Основната причина за разрива помежду им са големите различия относно социалните мрежи и общественото внимание. Докато Джей Ло е свикнала голяма част от живота й да е на показ, то Афлек изобщо не харесва тази страна на славата, макар че цялата му кариера е свързана с популярността.

Актьорът традиционно страни от социалните мрежи, не обича да се показва, да разказва за себе си или семейството си и да коментира каквито и да е било лични въпроси. Дженифър обаче е пълна негова противоположност. Тя отдавна е свикнала и приела, че личният й живот няма как да е изцяло личен. Пък и умело се възползва от славата, за да поддържа интереса към себе си и да изкарва пари. По всяка вероятност турбуленциите в отношенията им са започнали още в началото на годината, когато певицата пусна своя документален филм The Greatest Love Story Never Told, посветен на Афлек и връзката им. Още тогава се разбра, че идеята за продукцията, посветена на любовта им, изобщо не се е понравила на актьора. Той се чувствал неудобно да бъде представен като нейна муза – все пак е артист с дългогодишна кариера и значими успехи. Бен Афлек призна, че би искал специалните им моменти да останат лични. „Когато се събрахме отново, казах: „Слушай, едно от нещата, които не искам, е изява в социалните медии. Осъзнах обаче, че съм се омъжил за капитан на лодка, а признавам, че не харесвам водата“, казва в документалната лента Афлек. Според него с Джей Ло са двама души с различни подходи, които се опитват да се научат да правят компромиси.

След като филмът е излъчен, коментарите са полярни. Експертът по езика на тялото Джуди Джеймс обяснява, че Дженифър се е позиционирала пред камерите така, че да „изстиска максимално количество драма от своята „истина“, докато Бен видимо се чувства толкова „неудобно“, че изглеждал по-скоро като дете. Това обаче далеч не означава, че певицата не изпитва силна обич към актьора и че използва връзката им, за да привлича внимание към себе си.

Афлек от години има проблем с прекомерния интерес на медиите към живота и семейството му. Още докато е женен за Дженифър Гарнър, двамата водят битки с папараците, които непрекъснато следят тях и децата им. Те твърдо застават зад законопроект, който защитава децата на знаменитостите от тормоз от страна на фотографи. През 2009 г. дългогодишният преследвач на Гарнър – Стивън Бърки, е арестуван, докато се опитва да се слее с папараците извън детската градина на дъщерята на актьорите. Медиите не спират да следват и всяка крачка на Афлек, Гарнър и децата по време на развода им. Зорко следят и неговото лечение от алкохолна зависимост. Така че Бен Афлек определено има горчив опит с медиите.
Тъкмо прекомерното обществено внимание се оказва една от основните причини за раздялата между Бен и Джей Ло през 2004 г. Двамата започват да излизат през 2002 г., а връзката им предизвика истинска медийна истерия. Папараците буквално полудяват да ги снимат на най-различни места и ги следват постоянно, като съчиняват история от всеки кадър. През юли 2003 г., когато вече са сгодени, плъзват първите слухове, че Бен изневерява, а на няколко пъти Дженифър е снимана без годежния пръстен. Говорителят на актьора отрича обвиненията в изневяра и заплашва, че ще съди Esquire за лъжи. Но на 13 септември, само ден преди дългоочакваната размяна на обетите, Бенифър, както е наричана двойката, излизат с официално съобщение, че сватбата се отлага. Официалната причина – прекомерното медийно внимание, което съсипва всичко. Няколко месеца след това окончателно се разделят, а през декември миналата година Лопес признава, че с Афлек имат посттравматично разстройство от любопитството, което предизвиква първата им връзка. Сега положението не е много по-различно, но двамата, изглежда, са готови да работят върху проблемите, за да задържат любовта си.

Предстои да стане ясно дали ще успеят.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини