- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Редакторът на Vogue обявен за най-влиятелния чернокож в Обединеното кралство

Главният редактор на британския Vogue Едуард Енинфул е обявен за най-влиятелния чернокож човек в Обединеното кралство в класацията Powerlist 2024.

Годишният списък на Powerful Media отличава хора с африканско, афро-карибско и афроамериканско наследство. Вече 18-та година той изтъква чернокожите модели за подражание на младите хора. Сред другите имена в списъка за 2024 г. са Афуа Кий, главен финансов директор на Bank of England, и звездата от Dragon’s Den и подкастровач Стивън Бартлет.

Енинфул е първият чернокож, който заема ръководния пост в британското модно списание, но по-рано тази година обяви, че ще се оттегли, за да помогне за развитието на марката в световен мащаб и да се съсредоточи върху други проекти. Той е и европейски редакционен директор на Condé Nast.

51-годишният мъж определи като чест да бъде номер едно в списъка, който според него „хвърля светлина върху чернокожи хора, които наистина прекрачват границите, не се страхуват и са шампиони по отношение на това какво означава да бъдеш наистина разнообразен в своите индустрии“.

Роден в Гана, Енинфул се премества в Лондон в ранна възраст заедно с родителите си и шестимата си братя и сестри. Като тийнейджър е забелязан във влака и за кратко се изявява като модел. Започва редакторската си кариера като моден директор на британското списание за младежка култура i-D на 18-годишна възраст, което го прави най-младия човек, назначен за редактор в голямо международно модно издание.

Списъкът на най-популярните личности отличава мъже и жени от широк кръг индустрии, включително бизнес, наука, технологии и изкуство. Сред другите имена за 2024 г. са лорд Уули от Уудфорд, съосновател на операция „Черният глас“ и директор на колежа Хомертън към университета в Кеймбридж, както и моделът и активист Мънроу Бергдорф. Комикът Мо Гилиган и предприемачът Патриша Брайт също се появяват. Сред предишните личности, които са заемали първото място, са Джаки Райт, бивш главен директор по цифровите технологии и корпоративен вицепрезидент на Microsoft САЩ, седемкратният шампион във Формула 1 сър Люис Хамилтън и бившата лауреатка на наградата за детска литература Малори Блекман.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -