- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Рекордният бюджет на София беше приет с гласовете на ГЕРБ и един от ДБ

Последно заседание на СОС

Столичният общински съвет (СОС) прие рекордния бюджет на общината за 2023 година с 33 гласа „за“, 18 „против“ и трима „въздържал се“. С гласовете на ГЕРБ-СДС, „Патриоти за София“ и един от „Демократична България“ – на Пеню Пенев, столицата ще разполага с 2.55 млрд. лева.

5-членната група на „Патриоти за София“, в която са ВМРО и „Атака“, през целия мандат от 2019 г. осигурява мнозинство при гласуванията в 61-членния СОС за решенията на ГЕРБ-СДС, които са с 27 съветници. В От няколко месеца обаче Карлос Контрера от ВМРО, който е и председател на групата, афишира независимост и критикува предложенията на ГЕРБ-СДС.

„Колеги от ГЕРБ, как очаквате да получите подкрепа като от юли месец се гушкате с „Демократична България“ по транспортните доклади. След това търсите ВМРО и питате „Няма ли да подкрепите бюджета“, обяви той в началото на обсъждането на бюджета на днешната сесия.

Председателят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ непрекъснато призоваваше „Демократична България“ да подкрепи бюджета на Йорданка Фандъкова. Ако това не стане, няма да има пари за продължаване на изграждането на 100 км канализация в София, на отварянето на нови детски градини за 2200 деца и т.н. Отделно без приемането му няма да се увеличат с 30% заплатите на артистите в четирите общински театъра. По тази причина на сесията присъства един от тях – Росен Белов.

До последно не е било сигурно дали проектобюджетът за 2023 г. на днешната сесия на СОС ще мине.

 

Снимка: Цветелина Белутова/Дневник

 

- Реклама -

Последни новини