- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ревизоро: Плажни заведения заравят в пясъка отходни тръби! (ВИДЕО)

Плажни заведения заравят в пясъка отходни тръби.Нито един кмет не иска да се чистят коритата на реката, това заяви бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро за NOVA NEWS.

В Китен и Созопол заровените тръби на плажа са водосточни, не отходни. Китен има голяма пречиствателна станция на най-високото място в града. Тя обслужва 200 000 души през лятото и 5000 през зимата. Измамите идват когато има плажно заведение, което не може да направи тръбопровод за отпадни води. Тогава се използват оранжеви тръби, които се слагат в пясъка и чакат да се утаят. Така мият чашите, чиниите и мокрите барове. Това каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ Емил Димитров.

На местна почва в Царево са направили всичко в рамките на парите, които имат. Двата язовира можеше държавата да ги вземе и да се грижи за тях, но не са ги дали, за да се грижат общините за тях, а те сега са в плачевно състояние. Трябва наново да се правят стените, защото са обрушени, преливани, явно са минавали коли, компрометирани са. Ако пожарната не ги беше източила, щеше всичката вода да се излее в града“, коментира той.

По думите му през основния изпускател могат да се изпуснат най-много 400 литра, другото – през преливника. „Ако е компрометиран, има проблем. Ако всичко е изправно, до морето трябва да има достатъчно възможност, огромното корито да се излее. Това невинаги е възможно. Със сигурност има засипани дерета, но са незначителни количества. Сухи дерета понякога са постоянни депа за строителни отпадъци, но не се изхвърля в корита на река. Не вярвам, че дерета умишлено са засипвани и те са пречели на водата. Трябва да има изправни преливници и проводимост на деретата. Всички кметове не искат да се чистят коритата на реката“, заяви Ревизоро. Tой алармира за частна пречиствателна станция край Несебър, чиято зона е непозволена за туристи.

„В Царево има вода, но когато са били празни тръбите, са засмукали отпадъци и не се знае последно в тръбите какво ще остане, независимо, че подаваш чиста. Така че трябва някой да направи пробите, но минава време, в което хората се изнервят и смятат, че никой не работи“, обясни Димитров.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини