- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ревност е мотивът за кризата със заложници, похитителят лежал в психиатрия

Снимка: БГНЕС

Ревност е мотивът за заложническата криза, която се разигра край Сандански. Деянието е извършено с две незаконни оръжия – револвер и пистолет. Произходът им тепърва ще се установява. Това потвърди и главният секретар на МВР Живко Коцев, който пристигна на място, за да следи действията на своите подчинени.

„Случаят приключи успешно, благодарение на професионално свършената работа на колегите от Института по психология на МВР, областната дирекция в Благоевград и СОБТ“. Това каза Коцев, минути след като заложническата ситуация е била овладяна.

По думите му с професионално майсторство и психологическо въздействие мъжът, въоръжен с два пистолета и хладно оръжие, е бил убеден да се предаде.

„Установено е, че той е на 41 години от град Лом, криминално проявен. Ситуацията е била високорискова, с реална опасност за живота и здравето на мнозина. Състоянието на простреляния 70-годишен мъж е тежко и за него се грижат лекарите в „Пирогов““, уточни Коцев.

 

„Мъжът е дошъл в селото, а мотивът за стрелбата и похищението впоследствие са на ревностна основа. Деянието е извършено с незаконно притежавани огнестрелни оръжия – пистолет и револвер, отбеляза главен комисар Живко Коцев. Извършителят сам е сигнализирал в полицията, докато произвежда изстрели. Имало е реален риск, както за полицейските служители, така и за двете похитени жени“, допълни той.

Мъжът е задържан. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство, престои документиране на цялостната престъпна дейност под ръководството на прокуратурата.

Установено е, че той е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за унищожаване и повреждане, за незаконно притежание на оръжие, също и условна присъда.

„Към 19:30 ч. една от жените припаднала и похитителят се съгласил да ѝ се окаже помощ. Впоследствие полицаите успели да направят пробив в разговорите, за да се стигне до успешния финал към 21:35 ч.“, каза главният секретар на МВР.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -