12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Трагедия на Разпети петък: Родилка и бебе са починали в Самоков


Родилка и бебе са починали в Самоков, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Във връзка със смъртта на 40-годишната жена и нейното дете служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди незабавна проверка.

Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Самоков“ и Центъра за спешна медицинска помощ от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съобщиха от здравното ведомство.

По данни на 4vlast-bg.com, жената и бебето й са издъхнали в ранните часове на Разпети петък. По непотвърдена информация, тя е взета от линейка на Спешна помощ от дома й. Пациентката обаче починала на път към АГ отделението на МБАЛ Самоков.

Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка съобщи, че в случая не може да се говори за лекарска грешка, защото пациентката не е била приета в болницата.

„Няма лекарска грешка, но е започна проверка по случая. Родилката не е приемана в болницата, не е била хоспитализирана. В 5 и 5 ч сутринта е била в Спешно отделение, в 5 и 25 ч е констатирана смъртта й.“, коментира д-р Ковачка.

Стана ясно, че издъхналата жена е на 40 години. Прилошало й у дома. Близките звънели на телефон 112, линейката пристигнала за около 10 минути.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img