- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Рокери с подкрепа за певицата Милена в съдебен спор с гей общността

Снимка БТА

Десетки рокери и граждани се събраха пред сградата на Върховния административен съд в София и за кратко блокираха булевард „Стамболийски“ в подкрепа на певицата Милена Славова в нейния съдебен спор с представители на гей общността.

Пред съда бе и Васко Кръпката, както и представители на Българския родителски централен комитет. Те ще присъстват и на заседанието на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. На него в точка втора от дневния ред е предвидено разглеждане и обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, внесен от ИТН.

Близо 10 000 души са подкрепили в петиция рок-певицата.

Милена Славова е получила садистични заплахи от представители на гей общността след нейния пост във фейсбук по отношение на София прайд от преди две години. Това разкри тя по време на делото вчера.

В заплахите се споменавали неща като завързване за инвалидна количка, удавяне в езеро и други подобни. Тя и 13-годишната й дъщера се почувствали възмутени и омерзени от написаното. Милена Славова обясни, че била провокирана да напише своя пост във Фейсбук от снимка, на която се виждало гол мъж с българското знаме, забито в задните му части.

Според адвокат Деница Любенова, която представлява ЛГБТ организацията „Действие“, Милена е осъществила явна дискриминация по признака сексуална ориентация, а подобни неща на София прайд не се били случвали.

Прокуратурата, която също имаше представител на делото, защити певицата като каза, че тя е изразила правото на свободно мнение, което е гарантирано от Конституцията.

Върховният съд ще се произнесе до месец.

„На първа инстанция делото бе спечелено от Милена Славова, на втора обаче Административен съд София-град реши, че тя няма право да изказва публично мнение, защото по този начин дискриминира определена група от хора“, обясни адвокатът ѝ Мария Янева.

„Да съхраним семейството и децата ни“, призова още Милена Славова.

„Важно е да имаме морал, мир и спокойствие за децата и да няма заплахи за убийство… Нека да си изказваме свободно мнението, защото така става като в комунизма – потискат ни… нали сме демокрация“, добави певицата.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини