20 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Роми пребиха шофьор на автобус с туристи (ВИДЕО)

Група роми пребиха жестоко шофьор на туристически автобус пред очите на пътниците. Имало е лек инцидент преди това, причинен от водач на автомобил, който след това е извикал подкрепление от местни хора, разказа Нова тв в репортаж тази сутрин. Идвайки, те също нападат водача на автобуса. Той все още е в болница със счупена челюст и множество травми.

„Поводът за възникналата случка е леко ПТП – ожулване на боята на двете превозни средства на завой. След това превозните средства спират и започва спор между водачите, който е прераснал във физическа саморазправа. Шофьорът на автомобила, чрез телефонно обаждане, е извикал свои близки, които да се включат в разрешаването на конфликта”, заяви началникът на районно управление в Луковит главен инспектор Георги Георгиев.

Според данните на полицията на видеоклипа са установени баща и двамата му синове. Единият от тях, който е участвал в ПТП-то, е извикал останалите, които пристигат и се включват в бруталния побой. Първоначално бият шофьора на автобуса правостоящ, след това го свалят на земята и продължават действията си.

Нападението приключва, когато чуват, че някой се обажда на полицията, отбелязва полицейският инспектор. След получаването на сигнала на мястото пристигат два екипа на полицията от Луковит и Ябланица. На мястото заварват участниците в инцидента, които се оказва, че са от с. Карлуково.

След като властите събират информация, успяват да установят преките участници в побоя – двама мъже, които са задържани за 24 часа в районното управление. Към 26 юни те вече са на свобода. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда на шофьора на автобуса.

Главният инспектор отправи апел към гражданите да се подават сигнали своевременно към телефон 112. „Всяка секунда е важна за нашите реакции, за да не се стигне до фатален край”, добави той. „Това, което видях на видеоклипа, е закъснялата реакция на свидетелите. Ако беше подаден по навреме този сигнал, не съм сигурен, че щеше да се стигне до тези последствия за шофьора на автобуса”, добави Георгиев.

Собственика на фирмата превозвач Елица Михайлова заяви, че шофьорът е със счупена челюст, счупено ребро, процеп на главата и все още се храни и пие течности със сламка.

„Лично звъннах на телефон 112 може би 20 мин., след като е започнала сцената и оттам ми отговориха, че току що първият патрулиращ автомобил е пристигнал на място. Линейката още не беше изпратена”, посочи тя и уточни, че вече е имало подадени пет сигнала.

Михайлова подчерта, че на видеоклипа, който се разпространява от няколко дни в социалните мрежи се чува как туроператорът разговаря с властите още, преди да започне побоя.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини