- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Росен Желязков разкри той ли е кандидатът на ГЕРБ за София

Председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков заяви, че няма той да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Новината Желязков съобщи пред журналисти в Тбилиси, където е на официално посещение.

„Аз не знам откъде ви е хрумнало или на някои от моите колеги от Народното събрание, които си правят сказки от трибуната“, каза Желязков.

Той пристигна в Грузия снощи. Беше посрещнат от заместник-председателя на парламента на Грузия и дипломати от двете страни. Визитата е по покана на председателя на грузинския парламент Шалва Папуашвили.

По-рано днес лидерът на партията Бойко Борисов обяви в парламента, че ще обявят имената на всички кандидати за градоначалници след края на ретроградния Меркурий. Това не е първият път, когато най-голямата партия в парламента чака планетите да се наредят. През 2017 г. партията на Борисов изчака края на ретроградието на Меркурий, за да сформира третия си кабинет.

Именно Желязков и сегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев бяха водещите имена сред слуховете за това кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

По-рано тази седмица депутатът Тома Биков обяви, че кандидатът ще е „подготвен човек, който не е попаднал случайно в политиката“.

„Не търсим експеримент. Пазим го в тайна, защото обичаме тайните“, каза той.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини