- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Румен Радев прави правителство в сянка

Постоянните атаки, на които Румен Радев е подлаган напоследък от управляващите, са безценен подарък за президента и подготвят несъзнателно неговия бъдещ политически проект, твърдят анализатори пред „Филтър“.

В момента държавният глава е единственият контрапункт на правителството. Колкото повече пада рейтингът на министрите, толкова повече ще се затвърждават позициите на Радев, твърдят анализаторите.

Според наши източници президентът отсега мисли за политическото си бъдеще и събира хора, които да се превърнат в своеобразен кабинет в сянка. Вече бе обявено и движение „3 март“, което най-вероятно ще се превърне в гръбнак на политическа формация.

Мандатът на президента свършва в началото на 2027 година, а малко по-късно и мандатът на Народното събрание приключва. Това ще бъде идеален период за обявяването на новата партия, която по всяка вероятност ще бъде оглавена от самия Радев.

По-малко възможен вариант е формацията да се роди по-рано, ако конфронтацията на държавния глава и управляващите достигне пикова точка. Тогава, макар и преди края на престоя си на „Дондуков“ 2, Радев може да освободи поста и да обяви участието си в избори. Социолозите са категорични, че ще получи значителна подкрепа, а партията му ще преформатира властта. Точно затова те недоумяват от остротата на атаките срещу Радев в момента, защото те пакетират Радев като единствена алтернатива на сегашното управление. Когато недоволството от властта ескалира, държавният глава ще излезе на партийния терен дори без да е правил специална кампания.

Трифон ПАНАЙОТОВ

 

- Реклама -

Последни новини