24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Румен Радев ще ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Служебното правителство съобщи, че е одобрило рамкови позиции за участието на България на Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО.

Позициите не са публикувани, а приложенията са само за служебно ползване, се посочва в прессъобщение. Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президентa и премиерa, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

Припомняме, че миналата седмица беше взето решение служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев да участва в предстоящата Среща на върха на НАТО, която ще се проведе в периода от 09.07.2024 до 11.07.2024 г. във Вашингтон. В срещата ще участва също президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини