31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Русия е готова на диалог със САЩ по въпросите на сигурността

Русия иска да разговаря със САЩ по „въпросите на сигурността“, но уточнява, че тези преговори трябва да включват и ситуацията в Украйна, като Кремъл твърди, че САЩ са пряко замесени във войната, съобщава Reuters.

„Невъзможно е да премахнем отделни сегменти от общия комплекс от натрупани проблеми и ние няма да направим това“, е коментирал говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос дали Русия е готова да разговаря със САЩ по въпроса за ядрените рискове.

„Така че ние сме отворени за диалог, но широк, всеобхватен диалог, който обхваща всички измерения, включително настоящото – свързано с конфликта около Украйна, свързано с прякото участие на САЩ в този конфликт“, допълва Песков.

Съединените щати отхвърлят твърдението на Русия, че въоръжавайки Украйна, тя се е превърнала в участник във война, целяща да нанесе съкрушително „стратегическо поражение“ на Русия.

САЩ твърдят, че преговорите за войната са въпрос, в който Украйна има основна дума.

Песков също така заяви, че списъкът с теми, които Русия и САЩ трябва да обсъдят, нараства. „Като цяло този диалог е много необходим. Това е необходимо, защото проблемите се натрупват и има много проблеми, свързани с глобалната архитектура на сигурността“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини