- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Русия отговори на Байдън: За САЩ всичко е „просто бизнес“

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

Коментарът на американския президент Джо Байдън, в който той нарече подкрепата за Украйна и Израел „инвестиция“, показва, че Вашингтон се възползва от марионетните войни, а не се бори за идеи, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде Ройтерс.

Вчера Байдън заяви, че подпомагането на двамата съюзници на САЩ е „умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност на поколенията“, като се опита да събере подкрепа за нови пакети помощ.

Захарова заяви, че коментарите на Байдън издават циничен подход.

„Преди наричаха това „борба за свобода и демокрация“,“ каза тя. „Сега се оказва, че това са просто изчисления. Това винаги е било така, те просто заблуждават света, използвайки ценности, които Вашингтон никога не е защитавал.“

„Нищо лично, просто бизнес“, каза тя, използвайки коментар, станал известен във филма „Кръстникът“, за да обобщи това, което според нея е истинската позиция на САЩ по отношение на конфликтите в чужбина.

„Войните традиционно са „умни инвестиции“ за САЩ, тъй като те не се провеждат на американска земя и те не се интересуват от разходите, които поемат другите“, каза Захарова.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -