5.7 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Русия се прицели с ракета по Зеленски и гръцкия премиер в Одеса (ВИДЕО)

Руските сили нанесоха ракетен удар по украинския черноморски град Одеса по време на среща между украинския президент Володимир Зеленски и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Лидерът на Украйна съобщи новината по време на съвместен брифинг с ръководителя на правителството на Гърция. 

Ракетата е паднала на 150 метра от гръцкото консулство, в което са се намирали премиерът заедно с 8 души и охрана. „Видяхме този удар днес. Виждате с кого си имаме работа, те не се интересуват къде ударят – военни или цивилни. Знам, че днес имаше жертви, все още не знам всички подробности, но знам, че има жертви, има ранени“, каза Зеленски.

Според Кириакос Мицотакис по време на нападението двамата са били в морското пристанище на Одеса. „Още в края чухме звука на сирените и имаше експлозии, които се случиха съвсем близо до нас. Нямахме време да отидем на някое защитено място. Разбираме, че тази война засяга всички. Няма хора, които да са извън тази война. Тази война няма милост към никого“, заяви гръцкият министър-председател.

Държавният министър Ставрос Папаставру потвърди пред гръцките медии, че няма пострадали сред делегацията след взрива.

Одеса често е мишена на руски ракети и безпилотни самолети. В събота 12 души, включително пет деца, бяха убити след атака на руски дрон срещу жилищен блок.  Тази нощ руската армия също така изстреля 42 безпилотни самолета за нападения в цяла Украйна, от които 38 бяха ликвидирани.

Бебе е загинало в прегръдките на майка си при руските удари на Одеса

В оперативната зона на Южните отбранителни сили частите за противовъздушна отбрана в продължение на четири часа интензивно отблъскваха масирана атака с дронове – бяха унищожени 20 цели, от които две в Херсонска област и 18 в Одеска област. В резултат на падащите отломки от свалените дронове в Одеска област бяха повредени почивна база, газопровод и жилищни сгради в частния сектор.

Последни новини

- Реклама -