20.2 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Русия започна втория етап от учението на ядрените сили

В Русия започна вторият етап от ученията на тактически ядрени сили, съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

По време на ученията ще бъдат отработени въпроси за съвместната подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Русия и Беларус за бойно използване на нестратегическо ядрено оръжие.

„Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката на подразделенията за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия на Русия и Беларус с цел безусловно гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на съюзната държава“, допълват от министерството.

По-рано, в рамките на първия етап на учението, личният състав на ракетните формирования на Южния военен окръг отработи задачи по получаване на учебни специални боеприпаси за оперативно-тактическата ракетна система „Искандер“, оборудване на пусковите установки с тях и придвижване до определения позиционен район за подготовка за изстрелване на ракети, предаде ТАСС.

В учението участват и части на руските Въздушно-космически сили, които отработват употребата на авиационни оръжия, включително хиперзвукови ракети „Кинжал“, с учебни специални бойни глави и прелитането до определените райони за патрулиране.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини