5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Руски хеликоптер за спешна помощ се разби в езеро в Република Карелия

Руски хеликоптер Ми-8 с тричленен екипаж на министерството на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия на Русия се разби в езеро в северната част на Република Карелия, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на министерството в „Телеграм“. Ведомството допълва, че в момента е в ход подводна операция по издирването на екипажа.

„Летателният апарат е изпълнявал тренировъчен полет“, допълва руското министерството. „Хеликоптерът е бил управляван от опитен екипаж с хиляди летателни часове работа“, се казва още в съобщението.

Отломки от хеликоптера, изчезнал от радарите късно снощи, са били открити на дълбочина от около 50 м и на разстояние 11 км от брега на Онежкото езеро, второто по големина езеро в Европа, разположено в руската Република Карелия.

Водолази и дистанционно управляван подводен апарат участват в издирването, съобщи руското министерство на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия, но не предостави информация за състоянието на членовете на екипажа.

Карелия е разделена на две части – регионът Карелия във Финландия и руската Република Карелия в северозападната част на Русия, между Бяло море (Северозападна Русия – бел. ред.) и Балтийско море, където се е разбил хеликоптерът.

Последни новини

- Реклама -