6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Руски ракети оставиха Харков без ток

Около 15 взрива се чуха тази сутрин в украинския Харков, каза кметът Игор Терехов, а руските ракетни удари изглежда са били насочени към електроснабдяването на града, причинявайки частично спиране на тока. Терехов не съобщава за жертви. Той обаче отбеляза, че някои от водните помпи на града са спрели заради атаките.

В Централна Украйна, кметът на Кривой рог Александър Вилкул каза, че в града са се чули взривове, но не предостави подробности. Администрацията на южния украински град Запорожие също съобщава за осем ракетни удара.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след ракетното нападение срещу Киев преди ден, че Украйна се нуждае от усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана. „Нова руска ракетна атака срещу Киев. Над 30 ракети бяха свалени, включително балистична ракета, изстреляна от въздуха. Хора бяха ранени и на всички им се оказва необходимата помощ“, заяви Зеленски. Той подчерта, че Русия извършва подобни терористични действия всеки ден и всяка нощ.

Китай събира Русия и Украйна на мирна конференция

„Възможно е да се сложи край на това чрез глобално единство. Когато ни се помага със системи за противовъздушна отбрана. Руските терористи не разполагат с ракети, способни да заобиколят „Пейтриът“ и други водещи световни системи“, каза Зеленски.

Последни новини

- Реклама -