9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Руски скиори образуваха буквата Z в подкрепа на войната срещу Украйна

През изминалия уикенд 10 000 руски скиори се съгласиха да образуват огромен символ Z в подкрепа на войната срещу Украйна.

Скиорите се наредиха на стартовата линия преди началото на състезанието Ski Track of Russia 2024 в Химки. Буквата Z се ползва като символ на Русия във войната срещу Украйна. Тя се поставя на руски танкове, бронирани коли и друго оборудване, използвано във военните действия срещу украинската страна. Сега буквата Z бе изписана и на масово спортно събитие в Русия.

От Кремъл разпространиха и поздравително писмо от президента Владимир Путин до организаторите на събитието. „От първото си състезание през 1982 г. досега състезанието се превърна в голям спортен празник, който се чества в много региони на нашата страна. Събитието, което обединява ентусиасти от различни възрасти и поколения, а дори и цели семейства, с право се смята за един от най-успешните проекти в популярното движение за физическа подготовка“, заявява Владимир Путин.

ЕС ще одобри нови санкции срещу Русия на 24 февруари

Руските спортисти имат наложени санкции за участие в почти всички международни спортни прояви. На предстоящите Олимпийски игри в Париж руски спортисти ще могат да участват, но само под неутрален флаг и при условие, че не подкрепят войната в Украйна.

Последни новини

- Реклама -