- Реклама -

- Реклама -

2.9 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Руските сили осуетили десант през Днепър

Руските сили осуетиха за последните 24 часа няколко опита на украински части да форсират река Днепър в Херсонска област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Според ведомството е било попречено на украински „диверсионно-разузнавателни групи“ да прекосят реката в района на селата Приднипровске, Тягинка и Кринки.

Русия добави, че е унищожила украински военнослужещи, оборудване за форсиране на реката и военни машини и в района на село Станислав. Ройтерс отбелязва, че данните от бойното поле не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

В петък американският Институт за изследване на войната съобщи, че украински сили са проникнали на източния бряг на Днепър в Херсонска област.

Украйна си върна част от Херсонска област в края на миналата година след месеци на руска окупация. Но руските войски напуснаха областния град Херсон и се оттеглиха на отсрещния бряг на Днепър, откъдето продължиха да обстрелват града.

Три украински ракети, изстреляни по цели в Крим, бяха свалени над контролирана от Русия част на Херсонска област, съобщи назначеният от Москва губернатор.

Владимир Салдо посочи в социалната мрежа Телеграм, че ракетите са свалени над град Геническ.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -