20 C
София
събота, 22 юни 2024 г.

Руснаците унищожиха украинския команден пункт

Екипажът на реактивната система за залпов огън (РСЗО) „Ураган“ от Гвардейската танкова армия на групировката войски „Запад“ унищожи командния пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разположен на разстояние над 30 км от линията на бойните действия. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

От ведомството уточниха, че артилерийските части от групировката „Запад“ денонощно изпълняват задачи по унищожаване на артилерийски батареи, сдържане на контролни пунктове и унищожаване на огнево оръжие и военна техника на украинските въоръжени сили.

„Този ​​път екипажът на „Ураган“ от танковата дивизия на Гвардейската танкова армия на групировката войски „Запад“, изпълнявайки огневи задачи, удари и унищожи командния пункт на украинските въоръжени сили, разположен на разстояние над 30 км“, казаха от Министерството на отбраната. Въздушното разузнаване е помогнало за идентифицирането на целта – отгоре беше възможно да се забележат систематични движения на групи от украинските въоръжени сили и военна техника.

Големият обхват и голямата зона на унищожаване на „Ураган“ позволяват да се води ефективна контрабатарейна война и да се атакуват тиловите позиции на врага на значително разстояние, унищожавайки укрепени позиции, фортификационни съоръжения, струпана жива сила и нарушавайки маршрутите за снабдяване на украинските бойци, отбелязва руското министерство на отбраната.

Източник: ТАСС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини