- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

С 12:2 гласа ЦИК реши: Изборите в неделя без машини!

На местните избори на 29 октомври и на евентуалните балотажи ще се гласува само с хартиени бюлетини. Това реши ЦИК по предложение на Емил Войнов. Решението бе прието с 12 гласа „за“ и 2 гласа „против“.

Зам.-председателят на комисия Цветозар Томов зави, че решението е срамно. Той се обяви против и поиска два часа отсрочка.

Цветозар Томов и шефът на ЦИК Камелия Нейкова (в средата) са на коренно различни позиции за отмяната на машинния вот на местните избори в неделя

„Категорично не съм съгласна с колегата Томов. Смятам, че в тази ситуация ЦИК бе поставена в резултат от действията на други органи“, заяви по време на заседанието шефката на комисията Камелия Нейкова.

Тя отрече, че ЦИК не е запозната с информацията от ДАНС. И подчерта, че е докладвала за всичко по казуса коректно. „С всичко, което бе извършено днес, сте запознати. За мен като член на ЦИК това бе едно много трудно решение“, каза Нейкова и допълни, че се надява при следващи избори ЦИК да не е изправена пред задачата да взима такова решение в последния момент. Утре комисията пак ще заседава от 14 часа.

По-рано премиерът Николай Денков видя теория на конспирациите във въпросния доклад на ДАНС.

Източник: Би Ти Ви

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -