3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

С „Барби“, но без Марго Роби в номинациите за „Оскар“

След обявяването на номинациите за 96-ите награди „Оскар“ се оказа, че Марго Роби, която изигра главната роля във филма „Барби“, който беше номиниран в 8 категории, отпада от състезанието за наградите.

Друга изненада, поднесена от американската Академия за кинематографично изкуство и наука, е фактът, че името на създателката на филма също не присъства в списъка с номинации. Режисьорката на „Барби“ Грета Гъруиг отпада от надпреварата. В социалните мрежи бързо изплува ироничния въпрос: Дали „Барби“ не се е режисирал сам?“

Някои анализатори окачествиха отсъствието на Гъруиг от надпреварата за най-добър режисьор като един от „най-големите шокове“ в последно време.

Преди обявяването на номинациите за всички беше повече от очевидно, че Грета Гъруиг ще бъде номинирана за режисурата на „Барби“ – касоразбивач, който стана най-печелившият филм на 2024 г. (над 1,4 милиарда долара в международния бокс-офис).

Феновете на „Барби“ вероятно смятат, че Жустин Трие, която е единствената жена в тазгодишната надпревара за най-добър режисьор с филма си „Анатомия на едно падане“ е отнела мястото на Грета Гъруиг в надпреварата. Анализаторите обаче са на мнение, че не бива да се протиповоставят по този начин една на друга две изключителни режисьорки.

Друга известна режисьорка също остана пренебрегната от своите колеги, въпреки дългите си години служба на киноакадемията – Ава Дюверней с филма си „Произход“.

Въпреки че Марго Роби не беше сред номинираните за главна женска рола, колежката й Америка Ферера се оказа част от номинациите за най-добра поддържаща роля.

Роби все пак получи една номинация за „Барби“ в качеството си на продуцент на филм, който ще се съревновава за водещата награда.

Леонардо ди Каприо, който спечели първия си „Оскар“ за филма „Завръщането“ (2015), също се оказа сред изненадите в номинациите, след като беше изключен от категорията за най-добър актьор за изпълнението си в „Убийците на Цветната луна“.

Последни новини

- Реклама -